Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

savil [καλημερα] 26 Οκτωβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Την προηγουμενη Παρασκευη ο δεικτης ftse  top 20 εκλεισε στις 324,..μοναδες.
Την Δευτερα της τρεχουσας εβδομαδας ,μεσα σε μια ημερα εγραψε υψηλο  το 344 μοναδες.
Ολες τις υπολοιπες ημερες κινειται μεσα στα ακρα της κινησης της Δευτερας ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ,ΑΚΥΡΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ
[324.....344]γραφοντας χαμηλο μαλιστα 320 μοναδες,αλλα με επανοδο αμεσα σχεδον στο υψηλο σημειον εβδομαδας.
Νομιζω υπαρχει εμπορικη τακτικη,απο τους μεγαλους εμπορους ,εδω στην περιοχη που βρισκομαστε.Με αιτιολογια το πολιτικο ζητημα,οι δυνατοι εμποροι ειναι βεβαιον ,πως κατι ετοιμαζουν.Δεν γνωριζουμε το σχεδιον τους,ξερουμε μονο,πως συνηθως προσπαθουν ,να δημιουργησουν μια πεπειθηση στις μαζες των μικρων εμπορων,βασει της οποιας θα κινηθουν οι μικροι εμποροι,ενω αυτοι [οι μεγαλοι εμποροι],συνηθως κινουνται στην αντιθετη κατευθυνση.
Σε δυο συνεδριες ακομη τελειωνει ο μηνας,ο οποιος ξεκινησε απο το 268 ,εκανε υψηλο 344 και κρατα ως σημερα το 85%  της μηνιαιας του  ανοδικης πορειας.
Εχουμε ενα δυνατο ανοδικο μηνα,και τιποτα δεν δειχνει, αντιστροφη πορειας.
Η εβδομαδα επισης με το χθεσινο κλεισιμο στο 333,.. κρατα το 50% της εβδομαδιαιας της  ανοδικης πορειας.Ειναι πολυ καλη εξελιξη αυτη ,αν μαλιστα σημερα εχουμε κλεισιμο τουλαχιστον το χθεσινο της Πεμτης η ενα κλεισιμο πανω απο τις 332 μοναδες.
Η ημερα χθες ηταν με δυο οψεις,αλλα σαν αποτελεσμα ηταν καλο με το χθεσινο κλεισιμο και ειδικα μετα το γυρισμα απο το 329 .Αυτο το γυρισμα,δεν εχει τελειωσει,απλα χθες τελειωσε ο χρονος της συνεδριας.
Σημερα ειναι Παρασκευη και λογικα πρεπει να πληρωθουμε,εστω και εναντι.Πρεπει να μαζεψουμε μερικα κερδη ειδικα απο την κινηση την τελευταια[ 320...343].

Το 873 του Γενικου δεικτη ,πρεπει να ειναι ο πλοηγος των σκεψεων μας,διοτι ειναι σημειον τεστ της κινησης.Ομως και ο ftse top 20 ,εχει δωσει τα δικα του σημεια.
Μια κινηση κατω απο το κλεισιμο 333 που ειχε χθες,ειναι επισφαλης πορεια και αν μαλιστα χασει και το329 ,τοτε αυτο δεν θα ειναι καλη εξελιξη και ισως να εχουμε και ενεξελεκτες καταστασεις.
Μια πορεια προς τις 300 μοναδες,δεν εχει εκλειψει σαν πυθανοτητα,ειδικα αν χαθει το 329.
Το γενικο πνευμα νομιζω ,πρεπει να  ειναι ,να μαζεψουμε,ολες τις ορφανες τοποθετησεις των τελευταιων ημερων,ετσι ωστε συντεταγμενα,να κινηθουμε την νεα εβδομαδα και κατω απο τις νεες συνθηκες που θα εχουν διαμορφωθει.Οι βασικες επιλογες πολλων μηνων πριν,που αντεχουν σε αυτους του κλυδωνισμους ,δεν υπαρχει λογος να πειραχθουν,εχουν δυναμη ,λογω των κερδων που φερουν μαζυ τους.
Ελπιζω να εχουμε σημερα,μια ημερα ισορροπιων χωρις εξαρσεις,τις οποιες δεν αποκλειω ως εμπορικη τακτικη,ακομη και ανοδικη εξαρση.Εχει πυθανοτητες ,αλλα λιγες.

savil
26  Oκτωβριου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: