Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE TOP 20 [απο 22/10......εως και 26/10] 2012


Κυριες- Κυριοι
καλημερα σας

Ας δουμε μαζυ και ας θυμηθουμε τα γεγοντα ,πως εγιναν την εβδομαδα που περασε και απο τις 22 Οκτωβριου ως και τις 26 Οκτωβριου 2012.

Γεγονοτα

στις 19 Οκτωβριου ημερα Παρασκευη ο δεικτης  FTSE TOP 20 εκλεισε στις 324,.. μοναδες.
Απο αυτο το σημειον ξεκινα η εβδομαδα που αναλυουμε.

Την Δευτερα 22 Οκτωβριου 2012 ο δεικτης κανει μια μη αναμενομενη σε ενταση κινηση και μεσα σε μια ημερα ,δηλαδη την Δευτερα 22/10/2012  μας εδωσε την εξης εικονα στο κλεισιμο

υψηλο σημειον ημερας το 344
κλεισιμο ημερας                336
χαμηλο ημερας                  325

Απο εκεινη την ημερα,μετα και το υψηλο που εκανε ,ειναι σε διορθωτικη πορεια ο δεικτης ftse top 20.
Εγραψε χαμηλο ακομη και το 320 ακυρωνοντας ολη την κινηση της εβδομαδας και μερος απο την προηγουμενη που ειχε κλεισει στις 324 μοναδες.Στην συνεχεια ισοφαριζει το υψηλο του 344 δια δευτερη φορα [διαφορα 1 μοναδα],και συνεχιζει τωρα προς το χαμηλο του και το 320 ,που εγραψε προχθες την Πεμτη.

Ο δεικτης ειναι ακομη ,σε διορθωτικη πορεια,ανεξαρτητα απο πολιτικα θεματα,τα οποια δεν πρεπει να συσχετιζουμε ,σαν κατι ξεχωριστο πανω στην δουλεια μας. Η τιμη ενος δεικτη η μιας μετοχης,εχει ενσωματωμενη την οικονομικη κατασταση ,σαν περιβαλον ,επομενως εμεις ,ολα τα συμπερασματα μαςς τα παιρνουμε,απο την μελετη των αριθμων,των μετοχων και των δεικτων και οχι απο τις πολιτικες εφημεριδες.
Ειναι αληθεια,πως χρειαζομαστε μια διορθωση,ακομη μεγαλυτερη και ισως να μας προκυψει.
Αυτο δεν ειναι κακο,ειναι υγεια δια την αγορα μας.
Φαινομενα υπερβολης ,δεν φαινονται σημερα στον οριζοντα.Αυριο δεν τον γνωριζω,οπως και κανεις δεν το γνωριζει το αυριο.Αυτος ο κινδυνος της υπερβολης, ειναι παντα υπαρκτος,σε ολες τις αγορες του πλανητη και σε ολες τις μετοχες η αλλες αξιες.Ειναι επομενως ενας κινδυνος βιοματικος με την αγορα. Οι αιτιες εμφανισης ,δεν ειναι κωδικοποιημενες,μπορει να ειναι απειρες ,ακομη και φυσικα φαινομενα.
Η διορθωση που παρακολουθουμε τωρα,εχει τις προυποθεσει να φθασει ως και τις 300 μοναδες και να ειναι φυσιολογικη περα .ως περα.
Αυτο το σημειον ειναι το ευκολο σημειον,ειναι αυτο που ζητω σαν μια διορθωση [30-40] ,μοναδες.
Δεν θελω να επεκταθω ,περισσοτερο,ουτε να χαλασω το κλιμα και την διαθεση ολων μας ,να εχουμε ωραιες συνεδριες και την επομενη εβδομαδα και το πιστευω θα εχουμε,ανεξαρτητα,αν εχουμε συνεχεια της διορθωσης,η μια αιφνιδια κινηση ανοδικη ,οπως ακριβως και την Δευτερα που μας περασε και απο τις 324 μοναδες ,ο δεικτης εγραψε υψηλο την ιδια ημερα 344 μοναδες.
Αν εχουμε επαναληψη του φαινομενου,,τοτε ισως βρεθουμε αισθητα πανω απο το προσφατο υψηλο των 344 μοναδων,αν και νομιζω ,δεν υπαρχει λογος να γινει κατι τετοιο αυτη την στιγμη.Το φυσιολογικο θα ηταν να διορθωσουμε  περισσοτερο ,ακομη και πιο κατω απο τις 320 μοναδες.

savil
27 Oκτωβριου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: