Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

savil // καλημερα// 3 Σεπτεμβριου 2012


Κυριες -Κυριοι
καλημερα σας
καλη εβδομαδα

Δεν λειτουργει  η Ελληνικη  Χρηματαγορα.Εδω και παρα πολλα χρονια ,επαψε να εχει μεσα της τα χαρακτηριστικα εκεινα,που δινουν ζωη σε μια  Χρηματαγορα,σε ενα δηλαδη  χρηματιστηριον
Εχουμε πολλα χρονια  ,να δουμε

-εστω και μια εισαγωγη ,μιας καλης εταιριας[ μεγαλης και κερδοφορου]
-να δουμε μια  επιθετικη εξαγορα η εστω μια εξαγορα ,μεσα απο τις διαδικασιας και τους ορους της αγορας.
- Να εφαρμοζονται ,οι νομοι οπως στις μεγαλες αγορες του Εξωτερικου.
-Να δουμε καποιον απο την εκαστοτε κυβερνηση ,να ενδιαφερεται δια την αγορα.Ολοι τους ακουνε //χρηματιστηριον// και φευγουν χιλιομετρα μακρυα,λες και εκει ειναι η πηγη ολων των κακων.

Ετσι ,σιγα σιγα,ο αριθμος των εμπορων ,μικρων και μεγαλων ελλατωνεται.Τωρα στο τελος εμειναν ,κυριως οι χαμενοι,που πιστευουν καποια στιγμη θα παρουν πισω τα χαμενα.
Αυτο δεν ειναι αγορα.Το μαγαζι ,εχει αλλαξει πινακιδα και σας ειπα προχθες τι γραφει τωρα απεξω.
Αυτη την περιοδο,αντι να δωσουν ιδιαιτερη βαρυτητα στην αγορα,την βιαζουν καθε ημερα ,με τις αποφασεις των.Ετσι λοιπον φθασαμε στο φαινομενο π.χ το Τ.Τ ,να μην εχει δημοσιευσει Ισολογισμο  του 2011 και μεχρι προχθες ,ηταν στο ταμπλο.
Οι τραπεζες ,θεος ξερει τι μαγυρεουν ,και θα τα δουμε τα εξαμηνιαια τελος του Οκτωβριου.
Αυτα ολα και αλλα πολλα ,δινουν τον χαρακτηρισμο στην αγορα μας //επικινδυνη//.
Πρεπει να αγαπατε τα χρηματα σας περισσοτερο απο το εμποριο.Ετσι θα καταφερετε να εισθε παντα κερδισμενοι.
Τυπικα θα ελεγα τωρα,βρισκομαστε σε μια στασιμοτητα.Πολλοι μηνες στο ιδιο σημειο,βελτιωνει την οπτικη εικονα των δεικτων των εταιριων,ομως αυτο δεν ειναι προοδος.Οι πραξεις σε ανωμαλες χρονικες περιοδους ,δεν γινονται με τους δεικτες,αλλα με την εσωτερικη αναλυση των εταιριων,οπως και με την προοπτικη μιας αγορας,μεσα απο τα στοιχεια της μακροοικονομιας .  
Και ο ανθρωπος που εχει προσβληθει απο //καρκινο// ,περπατα πολλες φορες ως την τελευταια ωρα της ζωης του,ομως το προβλημα υπαρχει και ειναι μεσα του .  Οταν ολες οι εταιριες σχεδον,εχουν //καρκινοματα//,στους ισολογισμους τους,δεν παιζει κανενα ρολο τι δειχνουν οι δεικτες,οπως και αν  ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΣΙΑΡΗ Η ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑΡΗ,αυτα ολα ειναι λεπτομερειες και οχι η ουσια της υποθεσης.. Οκαρκινος  ειναι στο αιμα τους και δια την ωρα εχει προσβαλλει την κερδοφορια και προχωρα προς την ιδιοκτησια,δηλαδη τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.Οι ελαχιστες εξαιρεσεις ,που υπαρχουν,δεν μπορουν να καλυψουν ,την γενικοτητα που επικρατει σχεδον σε ολες τις εταιριες,εντος η εκτος αγορας.

savil  3-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: