Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX. TOP 20 [19-4-2012]

Ημερησιες μετρησεις κμο 19-4-2012
==========================

==========361,09  κμο 200
==========301,22 κμο    90
==========294,05 κμο    50
==========290,61 κμο    30
==========286,51 κμο    20
==========281,02 κμο    10
==========279,24 κμο      5

==========275,24  FTSE  TOP 20

Aυτη ειναι η καταταξη
των δεικτων[ΚΜΟ] σημερα μετα το κλεισιμο της αγορας.Εχουμε μια αρμονικη καταταξη των δεικτων [καταταξη καταυξοντα αριθμο,μια ολοκληρωμενη σειρα ,την οποια ο δεικτης  ftse 20 ,ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΚΑΘΟΔΙΚΑ ΠΛΗΡΩΣ.
Ολοι οι κμο ειναι μεγαλυτεροι του εικοσαρηκαι οπως ειπα κατα απολυτη σειρα. Εχουμε την κλασικη εικονα μιας καθοδικης αγορας.Καθε κμο ειναι και ενα εμποδιον πλεον δια τον εικοσαρη με 1ον φυσικα τον κμο 5 ημερων,εν συνεχεια των κμο 10 ημερων..κ,ο,κ.
Αυτη η εικονα συνηθως μας δινει συνεχεια της πορειας πτωτικα,εως το σημειον που ο δεικτης θα αρχισει να  προσπερνα ανοδικα εναν εναν τους κμο.
Ηαγορα οπως εκλεισε χθες Τεταρτη δεν ειχε ξεκαθαρισει πληρωσ την πορειαν της,ανοδικα η καθοδικα.Ειχε ομως ξεκαθαρισει ,οτι η περιοχη 280...290 θα γινοταν παρελθον.
Σημερα με το ανοιγμα δεν αφησε κανενα περιθωριο για δευτερες σκεψεις,παρα μονο καθοδικη πορεια ,αφου εγραψε χαμηλο 278,75.
Η πορεια προς το 250 ,περνα πρωτα ,ακομα και για τυπικους λογους απο το 266.Ισως εχουμε μια σκοπιμη αντιδραση για στρωματοποιηση με πωλησεις του τμηματος 266......280.  Εχω πει ,οτι ενδιαμεσος στοχος ειναι το 250 περιπου.Υπαρχουν ομως αναγκαιες διακυμανσεις και πολυ πιθανον απο την περιοχη του 260 να διορθωσει για λιγο η αγορα και ετσι να καθυστερησει η πορεια προς το 250.
Υπαρχουν σοβαρα γεγονοτα .Υπαρχουν σοβαρα γεγονοτα στις τραπεζες.Οποιος δεν τα βλεπει,ειναι ακαταλληλος για το εμποριον  που κανουμε.
οποια εταιρια χανει τα κεφαλαια της  και δεν μπορει να τα αντικαταστησει ΚΛΕΙΝΕΙ [ ΠΤΩΧΕΥΕΙ]

Οποιος βαζει τα χρηματα σε μια πτωχευμενη εταιρια παιρνει την εταιρια.

οποιος παιρνει την εταιρια παιρνει και τα κλειδια της εταιριας.

Στις τραπεζες ειναι απλο αυτο που συμβαινει.Εχασαν τα κεφαλαια τους,δεν μπορουν η δεν θελουν να τα αναπληρωσουν οι υπαρχοντες [μικροι-μεγαλοι ]μετοχοι ,επομενως ΧΑΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ  ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕς ΜΕΤΟΧΕς ΤΟΥΣ.και τα κλειδια θα τα παρει η ΤΡΟ Ι ΚΑ , και οχι το Ελληνικον Δημοσιον,διοτι απλουστατα,τα λεφτα τα βαζει η ΤΡΟ Ι ΚΑ.
Αν ζητουν 10% να βαλουν οι σημερινοι μετοχοι ,ειναι για να μην βγουν ολες  απο το χρηματιστηριον,οπως οριζει ο νομος,διαφορετικα ,αμεσα θα βγουν απο το χρηματιστηριον  ολες,οσων οι παλαιοι μετοχοι δεν εβαλαν αυτο το 10% των συνολικων κεφαλαιων.Για να παραμεινουν οι τραπεζες στο χρηματιστηριον χρειαζεται απο το νομο 10% ως ελαχιστο ποσοστο. διασπορας. Αναμενουμε το τελικο σχεδιο,το οποιον δεν γνωριζουμε ακομη,γνωριζουμε ομως τι συμβαινει στις επιχειρησεις που δεν εχουν  ιδια κεφαλαια.
Μπορει να ειναι δυσαρεστα ,αυτα που γραφω ,το ξερω.Βλεπω καθε ημερα και διαβαζω τραγωδιες και δραματα με απλους ανθρωπους που εχουν τραπεζικες μετοχες στα χερια τους.Το κακο ειναι ,οτι  μερικοι τις κρατανε ακομη,δεν πιστευουν αυτα που τους λεμε.Ζουν μια τραγωδια ...λυπαμαι .....ειναι πολλοι.

savil

Δεν υπάρχουν σχόλια: